Bernini 29/05

Op 29 mei 2024 geeft Werner tijdens onze vergadering een presentatie over leven en werk van Gian Lorenzo Bernini. Deze Italiaan is vooral gekend als beeldhouwer en architect en domineerde de barok van de 17e eeuw. Een groot deel van zijn werken zijn in Rome terug te vinden, de stad waar hij het grootste deel van zijn leven doorbracht.

Tijdens de uiteenzetting leer je meer over zijn leven, maar worden er vooral een aantal werken getoond. In een youtube film (Engels) wordt er dieper ingegaan op een aantal van zijn verwezenlijkingen.

We maken je eveneens wegwijs door Rome, zodat je zijn werken kunt terug te vinden. Ook de hypothese dat Bernini een vrijmetselaar was (cfr het Bernini mysterie van Dan Brown) wordt kort aangeraakt.

We starten om 19 uur. Wil je deelnemen, dan betaal je 40 euro voor onze maaltijd (twee gangen, met water, wijn en koffie). De presentatie krijg je er gratis bovenop. Inschrijven is noodzakelijk en kan via mail naar kiwanisholsbeek@gmail.com. Betalen mag, uiterlijk op 25 mei, op onze rekening:

BE18 2300 2019 9965