Camel Trophy The Amazon op 14/09

Met dank aan onze sponsor:

Hartelijk dank voor de steun

Op woensdagavond 14 september nodigen we je uit voor een presentatie over de Camel Trophy 1989, toen de 10de editie van het grootste avontuurlijke evenement ter wereld van de jaren ’80 en ‘90. In 1989 werden de 1.500 km gereden met de legendarisch Land Rover 110 Defender, doorheen het Amazonegebied van Alta Floresta tot Manaus in Brazilië. Wie kan hierover met meer bezieling het relaas brengen dan Peter Denys, toenmalig geselecteerd deelnemer voor België. Hij kijkt ook met trots terug om samen met het team de, door het deelnemersveld fel begeerde, “Team Spirit Award” mee naar België te nemen.

Hieronder zie je Peter met zijn team spirit award.

In het eerste deel zal Peter de oorsprong en het opzet van dit avontuur toelichten, net zoals de procedure voor het selecteren van het team en hoe hij het geluk heeft gehad om België mee te mogen vertegenwoordigen. Aan de hand van beeldmateriaal laat Peter ons de sfeer mee beleven van deze editie, die geboekstaafd staat als de zwaarste Trophy aller tijden. Na een korte pauze handelt deel twee van de voordracht over andere edities, waarin Peter meewerkte aan de selectie en begeleiding. Hij was hiervoor ook actief in Scandinavie en nam in 1994 en ’95 nogmaals deel aan de Trophy, maar dan als lid van de organisatie.

De voordracht wordt  opgeleukt met audio-visueel materiaal en naderhand is er ook een mogelijkheid om vragen te stellen. Extra artikels en foto’s kun je via deze link bekijken: Extra-materiaal

Alles gaat door in het wagenhuis van het kasteel van Horst, Horststraat 28 in Holsbeek. De deuren openen om 20 uur en we vragen ten laatste om 20u15 aanwezig te zijn. Derwijze kun je aanschuiven zonder de presentatie te storen.

Belangrijk: inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten.

Deelname aan dit event kost 12 euro, vooraf te betalen op rekening 

BE73 2307 1343 9060 van Kiwanis Holsbeek.

Meld je ook aan via kiwanisholsbeek@gmail.com – met vermelding van naam en aantal deelnemers. Inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling. Graag dus ook mailen, zodat we betalingen kunnen koppelen aan inschrijving.

Voorafgaandelijk is het mogelijk om in het wagenhuis een maaltijd te gebruiken. Dit doen we om 19 uur stipt. We voorzien een menu met twee gangen. Hiervoor sloten we ondertussen af:

voorgerecht: slaatje met grijze garnalen.

hoofdgerecht: spiesje van junior beef, champignons, groene pepersaus en slaatje.

Bij elk gerecht is een glas wijn voorzien, ook water en een koffie of thee na de maaltijd zijn inbegrepen in de prijs van 35 euro. Wil je hieraan deelnemen, dan dien je dit eveneens door te geven via het eerder vermelde e-mail adres en te betalen op de zelfde rekening. Ook hier is er een (veel lagere) limiet op het aantal deelnemers.

Je kunt desgevallend ook onze pagina voor inschrijving gebruiken:

InschrijvenCT

Bij aankomst, tijdens de pauze en om af te sluiten kun je nog een drankje consumeren. Kiwanis zal instaan voor de verkoop van drankbonnen. De opbrengst van deze voordracht gaat integraal naar het steunen van onze goede doelen.

Hieronder nog een paar foto’s van het voertuig en zijn chauffeur.

de landrover