Corona-acties

Werking van onze club in corona-tijden

Beste Kiwanisvrienden,

Jullie vragen zich wellicht af hoe het in deze corona-tijden gaat met onze club? De clubwerking is uiteraard in belangrijke mate getroffen door de corona-beperkingen. Onze tweewekelijkse vergaderingen werden sinds midden maart vervangen door video-calls (op enkele corona-proof samenkomsten na, in de zomer). Alle activiteiten die we tussen medio maart en tot het einde van het jaar hadden gepland, moesten worden afgelast. Dit betekent dat we dit jaar een groot deel van onze inkomsten moeten missen. Deze opbrengst gebruiken we om onze sociale projecten te steunen.

Verderop zullen we aantonen dat we, ondanks alles, niet stil hebben gezeten: we zijn onze sociale projecten  blijven steunen. Hun positieve reacties, die je achteraan vindt, zijn hartverwarmend en voor ons een drijfveer om door te gaan. Hopelijk ontroeren ze ook jullie.

Tenslotte blikken we ook vooruit naar de toekomst. Nu er een nieuwe uitbraak is, dienden we ook ons jaarlijks Wildfestijn in oktober, en onze toneel en kaas-en wijnavond in november, af te gelasten. Ook het geplande optreden van Lisa del Bo in het CC Gasthuis en Aarschot in het voorjaar 2021 kon niet doorgaan. Daarom gingen we op zoek naar alternatieve online-acties, en hebben we de twee verkoopacties opgezet: een breugelschotel en een kaasschotel, telkens met bijpassende wijn.

Maar bovenal hopen we dat jullie nog steeds onze lekkere champagne willen kopen, want dit vormt momenteel onze enige bron van inkomsten!

De leden van Kiwanis Holsbeek

Sociale acties tijdens de corona-lockdown

In 2020 en 2021 konden we – ondanks de coronaperikelen – telkens ongeveer 12.000 euro aan diverse organisaties. In 2020 konden we beroep doen op de inkomsten van de najaarsverkoop 2019 van onze champagne, ons wildfestijn editie 2019 en op de giften van onze sympathisanten die afzagen van terugbetaling van hun tickets voor ons afgelast toneel (14 maart).  Ook onze leden droegen een extra steentje bij. Hartelijk dank aan iedereen die doneerde. Elke euro was en is welkom.

In 2020 schonken we onder meer ICT materiaal aan Huize de Veuster, de Kast en het Klaverblad. We gaven een patiënten lift aan Het Balanske, plexi-schermen aan het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) en tuinmateriaal aan het jongerenopvangcentrum De Wissel. Verder steunden we een kansarm meisje met een jaar opvang bij Openweide, we maakten de aankoop van tien naaimachines bij Cara Nova in Oeganda mogelijk, we bekostigen de renovatie van een zandbak bij het Klaverblad en gaven ook nog voedselbonnen aan de Kast. Tenslotte leverden we een bijdrage aan de vzw Stapje in de wereld, om sociale vakanties met kinderen mogelijk te maken.

De laptops voor De Kast en het Klaverblad konden we schenken dankzij de extra bijdragen van onze sympathisanten en leden. Hiermee gaven we kansarme jongeren de kans om de “preteaching”-lessen te volgen.

Enkele dankreacties van onze projecten

Dag leden van Kiwanis,

Wat een fijn (en snel!) nieuws wederom:-) en super dat jullie er alles aan doen om jullie werk verder te zetten! ik kan intussen wel stellen dat jullie trouw ‘op post blijven’ wat Openweide betreft ook al horen we elkaar een tijdje niet. Zoals je wel begrepen hebt heeft Openweide dit jaar een moeilijke start gemaakt door het wegvallen van EQ en de coronacrisis en de sluiting als gevolg daarvan. Maar binnenkort gaan we weer van start na een paar werken hier nog én met goed opgeladen batterijtjes!

Ik kan niet wachten om seffens het nieuws te vertellen aan de begeleiding van S! En neen helaas, het meisje heet niet Sarah maar ze heeft zeker ook een mooie, unieke naam;-) Ik hou jullie zeker op de hoogte tussendoor, en anders…voel je zeker niet weerhouden om contact op te nemen. Hartelijk dank aan jullie allen en tot hoors!

OpenWeide vzw

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Beste Kiwanisleden,

Bij deze wil ik jullie vanuit het COS ook nog eens geweldig danken voor de bijdrage van Kiwanis voor de plexischermen.
Zoals jullie op de bijgevoegde foto’s kunnen zien zijn onze medewerkers zo goed beschermd en kunnen de kinderen op het COS nog deskundig getest worden.
Waarvoor dank!
Warme groet, vanwege het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen Leuven

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Beste Kiwanisvrienden

Mag ik jullie in naam van Centrum Molenmoes, van de jongeren, de begeleiders, de vrijwilligers, de bezoekers hartelijk dank.

Tafels als symbool van het elkaar ontmoeten.

Zeker zenden we jullie fotootjes door.

Met vriendelijke groet,

De Wissel

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Allerbeste Kiwanis Tielt-Winge,

Wat een lieve verrassing! Hartelijke dank.

Wij hebben al zekerheid dat de drie vakanties met kinderen kunnen doorgaan. Voor de gezinsvakantie en de 55+ vakantie wachten we nog op groen licht van de veiligheidsraad.

Ondertussen pijnigen we ons hoofd om een goed alternatief te vinden. 

Vzw Stapje in de wereld

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Super bedankt voor het goede Pinksternieuws !  Onze welgemeende dank aan
alle Kiwanis leden voor jullie vrijgevige bijdrage vanwege Dirk, mezelf
en het hele Cara Nova Rainbow team !!!

We zijn zeer blij dat we dankzij jullie onze naailessen zullen kunnen opstarten, die ertoe

zullen bijdragen om de kinderen van onze schoolmeer kansen te bieden voor de toekomst. 

In deze Corona tijden zullen zebovendien ook gebruikt worden om mondmaskers te maken. 

Zo slaan we direct twee vliegen in één klap ! 🙂

Prettig lang weekend.  Hou het veilig en gezond.

Warme en dankbare groeten van Cara Nova Rainbow Centre

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dag Kiwanis,

Wat een fantastisch nieuws! Dit is echt superfijn om te horen! Een geweldige gift van jullie voor de kinderen en gezinnen. Dank jullie wel!!
Sigrid zal er zeker voor zorgen dat de juiste gezinnen de waardebons krijgen. Zij heeft hier perfect zicht op en weet wie we op welke manier best ondersteunen. De nood is inderdaad hoog. Net voor deze gezinnen zijn het heel zware tijden. Sigrid speelde het klaar om met hen contact te blijven houden en hen te ondersteunen waar mogelijk.

Dank je wel ook voor de tip ivm de computers. Ik heb hier heel weinig kennis over maar we zullen het samen bekijken. Dank voor je aanbod voor hulp bij de IT! We zullen kijken hoe ver we komen op school en anders laten we het zeker weten!

Het is ontzettend fijn om zo’n mail te krijgen en deze ondersteuning te mogen krijgen. Zo mooi dat jullie deze gezinnen ook een warm hart toedragen.

Nogmaals hartelijk dank aan jullie allemaal!, van bij De Kast

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Wat een supergoed nieuws!

Dat mooie bedrag voor ICT-materiaal is op zijn minst verrassend en zeer zeker welkom! Jullie expertise in de keuze van laptops kan zeker wel van pas komen, dus daar neem ik binnenkort nog graag contact over op.

Ik hoop ook dat we onze vernieuwde zandbak dan binnenkort feestelijk kunnen voorstellen in jullie bijzijn. Dat is voor ons en de kinderen ook altijd een fijn gebeuren!

We zullen de stickers zeker een plaatsje geven en ook op onze facebookpagina communiceren we over dit project in jullie naam.

Dikke merci – het Klaverblad

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Dankjewel namens al onze bewoners aan al de clubleden van Kiwanis. Bij deze willen we jullie graag bedanken voor de aankoop van de laptop! Die zorgt ervoor dat onze bewoners in deze moeilijke tijd met corona-beperkingen, contact kunnen houden met familie. We hebben nu extra mogelijkheden om visuele communicatie op te zetten via Skype. Huize De Veuster  

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Mogen we een gemeende dank geven voor deze financiële steun. In deze moeilijke financiële tijden is deze steun niet alleen welkom, maar geeft dit ook moed om verder te werken. Nogmaals aan de leden van Kiwanis Tielt-Winge een hartelijke dank!

Groetjes,

Namens vzw Het Balanske

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Leden van Kiwanis,

Goed nieuws !  We hebben eindelijk de naaimachines kunnen aankopen, en onze school is vanaf gisteren ook terug open voor het laatste (7de) leerjaar.

Zoals jullie kunnen zien op bijgaande foto’s zijn we al begonnen met de installatie en het gebruik van de machines, voor het maken van mondmaskers (van restjes stof… leuke prints, he ?) en van uniformen voor enkele nieuwe leerlingen.  We zullen ook de naailessen binnenkort opstarten.

Hierbij willen we jullie nog eens van harte bedankten voor jullie gulle bijdrage, vanwege de hele school en de kinderen.  De naaimachines zijn een zeer belangrijke bijdrage voor de school en voor de toekomst van onze leerlingen !

Dankbare groeten, vanwege Caro Nova in Oeganda!